Habcsókok

2009-04-26

sponsored links

Elkészült az idei elsõ karamellfagyi. Õszintén szólva nem tudok szabadulni tõle. Minden alkalommal, amikor fagyigyártásra adom a fejem egyszerûen muszáj elkészíteni... De ez mindig rengeteg "felesleges" tojásfehérje képzõdéssel jár. Ezért úgy gondoltam itt az ideje habcsókot csinálni. Ugyan nincs éppen szezonja...



Kókuszos és diós habcsók


3 tojásfehérje
22,5 dkg cukor
1 ek vaníliakivonat
8 dkg kókuszreszelék
8 dkg darált dió


A tojásfehérjéket kemény habbá verem a cukorral és a vaníliával, majd elfelezem. Az egyik felébe beleforgatom a kókuszt, a másikba a diót. A sütõt elõmelegítem 130°C-ra, a tepsire sütõpapírt teszek és mivel habzsákom nincs, két kanál segítségével kis halmokat készítek a masszából. Kb 15 percig sütöm 130°C-on, majd 100°C-ra letekerve még 5-6 percig szárítom õket. Ha elkészültek könnyen lejönnek a papírról.
Tulajdonképpen ehetetlenül édes :)

Folytats a blogon ... konyhapult.blogspot.com/2009/04/habcs...

sponsored links

Keres?s