Habcsók

2010-03-09

sponsored links



Mindenki járt már úgy, hogy valamilyen étel elkészítése során elég sok felesleges tojásfehérje maradt meg. Legutóbb úgy döntöttem, nem dobom ki, így Habcsókot csináltam belõle, finom lett:) és fém dobozban egészen sokáig eltárolható.

Hozzávalók

ahány tojásfehérje annyiszor 5 dkg cukor
csipet só
egy csepp ecet

A tojásfehérjét a cukorral, sóval, ecettel kemény habbá verem.
Sütõpapírral bélelt tepsibe nyomkodom õket szép kis kupacokban, én habzsák segítségével tettem.
Elõmelegített, légkeveréses 100 fokos sütõbe rakom õket 45-50 perc alatt. Ha lejár a 45-50 perc, csak simán kinyitom a sütõajtót, hogy kiszáradhassanak a habcsókok.




Folytats a blogon ... meandmyfriendsarecooking.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s