Göngyölt-tarja

2009-02-03

sponsored links

Hozzávalók:

6-8 szelet tarja szeletelve, 50-60 dkg. darált hús, 2-3 cs. bacon szalonna, sertéssült fûszerkeverék, 20 dkg. füstölt sajt, hagyma, fokhagyma, majoranna, só, bors ( a fasírthoz ami kell ízlés szerint)

Elkészítése :

A darált húsból a szokásos módon jó sok vöröshagymával fasírt alapot készítünk piros paprika nélkül. Egy tepsibe leterítjük hosszában egymásra a bacon szeleteket. A kicsit kiklopfolt tarja szeleteket, sorban egymás mellé ráhelyezzük. Befûszerezzük a fûszersóval, majd ezután rátesszük egyenletesen elosztva a fasírtalapot. A hosszában csíkokra vágott füstölt sajtot is az egészre tesszük ahogy a képen is van.  Majd az egészet felgöngyölítjük, nem sok olajat teszünk rá, mert saját "levében" párolódik. Feltekerjük és alufóliával lefedjük. Elõmelegített sütõben 30-40 percig "pároljuk" hogy az ízek összeérjenek. A fóliát levéve még sütjük kb. 10 percig, hogy a bacon megpiruljon a tetején. Isteni finom! Fûszeres burgonyával, vagy rizskörettel, vagy bármilyen körettel tálaljuk, biztosan nagy sikere lesz. Kiadós és laktató!!


Folytats a blogon ... finometkek.freeblog.hu/archives/2009/...

sponsored links

Keres?s