Göngyölt cukkini

2009-06-28

sponsored links

A mélyhûtõm kiürült, a Behajtani tilos! bejegyzés sorozat ezzel véget ért. Mostmár friss alapanyagokból fõzhetek kedvemre. Palettára kerülhetnek a friss ZÖLDségek. Közülük a spenót, a cukkini és a brokkoli nálam minden mennyiségben és formában jöhet.
Ez a tekercs a cukkini ötletes, mutatós és leginkább ízletes felhasználási formája. Tökéletes könnyû nyári ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók (2 személyre):
50 dkg cukkini

10-12 dkg felszeletelt fõtt füstölt tarja
10 dkg reszelt sajt
6 dkg vaj vagy margarin
2 dl tejföl

A cukkinikat megmostam, meghámoztam, a végüket levágtam és húsukat hosszában 2 mm vastag szeletekre vágtam. A szeleteket sóval bedörzsöltem és egy óráig állni hagytam. Miután levet eresztettek, vízzel lemostam és a nedvességet papírtörlõvel leitattam róluk. (Az eredeti recept alapján nem szükséges lemosni, csak leitatni a nedvességet).
Minden cukkiniszeletre sonkaszeletet fektettem, a közepére csipetnyi sajtot raktam és a cukkinit összegöngyölve fogvájóval megtûztem.
A tekercseket tûzálló tálba fektettem, vajdarabkákat raktam rájuk és bevontam tejföllel. A maradék sajtot a tetejére szórtam és 200 fokra elõmelegített sütõben 30 percig sütöttem.

Forrás: F. Nagy Angéla: Szinglik szakácskönyve

Folytats a blogon ... izkaravan.blogspot.com/2009/06/gongyo...

sponsored links

Keres?s