Gyümölcsös morzsa süti

2009-09-29

sponsored links



Egyszer?, egyszer?bb, legegyszer?bb. Valahogy így tudnám jellemezni a sütéssel kapcsolatos elvárásaim mostanában. Emellé a recept mellé kitehették volna az ?5 éves kórtól ajánlott? feliratot. Az eredeti így hangzott.
Leif Mannerström almás pitéje vanillia szósszal
6 szelethez
4 szép svéd alma (magyar ember, magyar almät hasznäl !!)
1 teáskanál fahéj
1 csipet kardamon
75g liszt
75g vaj
75g cukor
Így készítsd:
-Kapcsold a süt?t 175 C fokra
-Mosd, hámozd és vágd szeletekre az almákat
-Tedd a szeleteket egy t?zálló tálba és szórd rá a kardamont és fahéjat.
-Keverd el a lisztet, vajat, cukrot és terítsd az almákra.
-A süt? közepén 25 percig süsd vagy ameddig a tészta teteje megpirul.
-Tálald melegen hideg vanillia szósszal.


Ami helyette készült azaz Cselikatessz gyümölcs pitéje vanillia szósszal.
1 alma, 1 körte, 2 szilva (azaz minden mit a gyümölcskosár rejtett)
1,5 csésze liszt
1 csésze cukor
4 kanál vaj, 4 kanál olaj (mivel a vaj elfogyott)
Nekem a száraz hozzávalók nem álltak össze egy kompakt masszává, ezért morzsát csináltam bel?le és azt szórtam a várakozó gyümölcsök tetejére. Kb. 35 percet sütöttem. Igazán egyszer?.

Folytats a blogon ... cselikatessz.blogspot.com/2009/09/gyu...

sponsored links

Keres?s