Gyömbéres répatorta
sponsored links
Egy ilyen répatortát már nagyon régóta készültem sütni. Tavaly répás muffin készült, akkor is kísérleti szempontból, mert a család elég negatívan állt hozzá. -"répa a sütiben???"- Most ismét elõvettem a témát, nagy családi banzáj keretében. Nagyanyám 70 éves lett és meg lettem kérve, süssek már valamit. :) Persze a reakció ugyanaz volt: -"répás sütemény???"- amin jót mosolyogtam, de unszoltam õket, kóstolják már meg!! Persze mindenki nagyot lepõdött, nem is értem mit gondoltak, talán sós? Nem tudom, meg sem kérdeztem inkább. :) Nekem ízlett, de a közepe elbírt volna még egy adag krémet csak a lágyítás miatt is. A tészta puha omlós volt, legközelebb kardamomot is szórok bele. (egyik nap felfedeztem Pécsen egy fûszerboltot és rengeteg mindent találtam, ami nekem kell :) köztük a kardamomot is.
Ha már bevásárlás, engedjétek meg, hogy megemlítsek egy online bevásárló boltot, a Paprika Expresst. Budapesten, Pécsen és környékükön mûködnek egyenlõre. Igazából mindent bevásárolnak neked amit szeretnél, 10.000,- Ft felett pedig ingyen.
Jó dolog azoknak, akiknek nincs kocsijuk és gyalog cipelik haza a súlyos szatyrokat, kutyatápokat (mint één). Én személy szerint még nem próbáltam ki õket, de ami késik, nem múlik. :)
Na és most jöjjön a répa a sütiben. ;) Receptet Tartelette oldalán találtam, én még megspékeltem gyömbérrel és a tetejére gyúrtam marcipánból répácskákat, így Húsvétra is kitûnõ sütemény, gyerekek imádni fogják!! :)
Egy fotót hoztam, nem volt idõm sajnos, és a hátterem is ugyanolyan mint az elõzõ sütimnél, nem volt idõm venni (A/2-es színes fotókartonon fotózok, igyekszem sok színt begyûjteni).
Hozzávalók: 2 csésze liszt (~370 g), 1,5 tk fahéj, 3/4 tk szódabikarbóna, 1/4 tk sütõpor, 4 tojás, 3/4 csésze olaj (~1,5 dl), 2 csésze barna cukor (~400 g), 1 tk só, 400 g sárgarépa, 100 g szeletelt mandula, reszelt gyömbér
A tetejére: 250 g mascarpone, 1 csésze porcukor, 1 narancs héja, 70 g puha vaj, 1 cs vaníliás cukor, marcipánból répácskák :)
1. Végy egy csészét! Én kiméricskéltem Nektek, de a legegyszerûbb ha mindent a csészével mértek, mindent amihez a csészét írtam! Én egy 2 dl-es bögrét használtam, így lett szép magas a 26 cm-es tortám.
2. A lisztet, fahéjat, szódabikarbónát és sütõport összekevertem.
3. A tojásokat felvertem, magas fokozaton, míg habos nem lett. Hozzá öntöttem az olajat, a cukrot (én kevesebbet használtam, mint 2 csésze, szerintem az baromi sok, de ízlések és pofonok), sót, majd a lisztes keveréket.
4. A répákat lereszeltem és a mandulával, gyömbérrel együtt belekevertem a sûrû masszába. 180 fokos elõmelegített sütõben sütöttem egy órán át, de tûpróbát mindenképpen kell végezni.
Ha kisült, tegyük rácsra hûlni.
5. A krémhez a hozzávalókat habverõvel összekevertem és megkentem vele a tortát. Ha van plusz mascarponénk, végjuk félbe a tortát és kenjük meg ott is!
Ezt a kedves kis mackót pedig Zsiritõl és Raindroptól kaptam, köszönöm Nekik! :)
Én ezt minden kedves olvasómnak és olvasottamnak küldöm tovább! ;)
Ha már bevásárlás, engedjétek meg, hogy megemlítsek egy online bevásárló boltot, a Paprika Expresst. Budapesten, Pécsen és környékükön mûködnek egyenlõre. Igazából mindent bevásárolnak neked amit szeretnél, 10.000,- Ft felett pedig ingyen.
Jó dolog azoknak, akiknek nincs kocsijuk és gyalog cipelik haza a súlyos szatyrokat, kutyatápokat (mint één). Én személy szerint még nem próbáltam ki õket, de ami késik, nem múlik. :)
Na és most jöjjön a répa a sütiben. ;) Receptet Tartelette oldalán találtam, én még megspékeltem gyömbérrel és a tetejére gyúrtam marcipánból répácskákat, így Húsvétra is kitûnõ sütemény, gyerekek imádni fogják!! :)
Egy fotót hoztam, nem volt idõm sajnos, és a hátterem is ugyanolyan mint az elõzõ sütimnél, nem volt idõm venni (A/2-es színes fotókartonon fotózok, igyekszem sok színt begyûjteni).
Hozzávalók: 2 csésze liszt (~370 g), 1,5 tk fahéj, 3/4 tk szódabikarbóna, 1/4 tk sütõpor, 4 tojás, 3/4 csésze olaj (~1,5 dl), 2 csésze barna cukor (~400 g), 1 tk só, 400 g sárgarépa, 100 g szeletelt mandula, reszelt gyömbér
A tetejére: 250 g mascarpone, 1 csésze porcukor, 1 narancs héja, 70 g puha vaj, 1 cs vaníliás cukor, marcipánból répácskák :)
1. Végy egy csészét! Én kiméricskéltem Nektek, de a legegyszerûbb ha mindent a csészével mértek, mindent amihez a csészét írtam! Én egy 2 dl-es bögrét használtam, így lett szép magas a 26 cm-es tortám.
2. A lisztet, fahéjat, szódabikarbónát és sütõport összekevertem.
3. A tojásokat felvertem, magas fokozaton, míg habos nem lett. Hozzá öntöttem az olajat, a cukrot (én kevesebbet használtam, mint 2 csésze, szerintem az baromi sok, de ízlések és pofonok), sót, majd a lisztes keveréket.
4. A répákat lereszeltem és a mandulával, gyömbérrel együtt belekevertem a sûrû masszába. 180 fokos elõmelegített sütõben sütöttem egy órán át, de tûpróbát mindenképpen kell végezni.
Ha kisült, tegyük rácsra hûlni.
5. A krémhez a hozzávalókat habverõvel összekevertem és megkentem vele a tortát. Ha van plusz mascarponénk, végjuk félbe a tortát és kenjük meg ott is!
Ezt a kedves kis mackót pedig Zsiritõl és Raindroptól kaptam, köszönöm Nekik! :)
Én ezt minden kedves olvasómnak és olvasottamnak küldöm tovább! ;)