Gyömbéres mézes csirkeszárny

2010-01-11

sponsored links

Hozzávalók:
10 db csirkeszárny
gyömbér
méz
olaj


Elkészítés:
A szárnyakat alaposan mossuk meg, majd sózzuk, és tegyük egy tálba. Szórjunk rá apróra vágott gyömbért, öntözzük meg mézzel és egy kevés olajjal. Alaposan forgassuk össze és legalább 12 órára tegyük hûtõszekrénybe. Miután ezzel a kis pihentetéssel az ízeket jól összeérleltük, tegyük a szárnyakat tepsibe, alufóliára vagy sütõpapírra. Sütõben süssük, 180 °C fokon,  kb. 1 óra alatt sül meg.
A gyömbér kitûnõ gyomorerõsítõ, étvágyjavító, emésztést elõsegítõ hatású fûszernövény. Vágva, õrölve, egyes országokban kandírozva (cukrozva) is árusítják. Gyökérgumóját nyersen is felhasználják; ilyenkor elõbb meg kell hámozni. Intenzív aromája miatt adagolásával takarékosan kell bánni, mert túladagolva kellemetlen, kesernyés ízt ad az ételnek.
KÜLDD EL EMAIL-BEN



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Konyhailvezet...

sponsored links

Keres?s