Gyömbéres lazac

2009-02-16

sponsored links

Ne kérdezzétek, honnan jött az ötlet, egyszer csak ott volt. Aztán vettem lazacot, meg ezt-azt, és kezdõdött a fõzõcske.

A lazacfilérõl levágtam a bõrt, megszórtam sóval, egy kis oreganoval és reszeltem rá friss gyömbért bõven. Egészen citrusos illata van így, egyszerûen isteni. Azért még facsartam rá egy kis lime-ot, aztán lefóliáztam, és állni hagytam kb. egy órát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ehhez ugye kevés lenne egy szelet kenyér köretnek, ezért a következõket tettem: egy doboz mascarponét elkevertem, adtam hozzá némi gyömbért, pici sót és egy fél lime levét. Amikor krémes lett, egy fél üveg kaviárt adtam hozzá, így nyerte el végsõ formáját. A tésztát kifõztem, leszûrtem, és forrón beleforgattam a mascarponés mártásba. A lazacszeletek mindkét oldalát megsütöttem serpenyõben, ügyelve arra, hogy a közepe kissé nyers maradjon - így a legjobb az íze.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... mitfozzek.blog.hu/2009/02/16/gyombere...

sponsored links

Keres?s