Gyors torta peszmeggel

2008-10-16

sponsored links

C&V kolléganõ blogját olvasgatva beleszerettem a peszmegbe. És mivel a szüleimnél termõ Otello képében mérhetetlen mennyiségû alapanyag állt rendelkezésemre, csináltam is. Szegény mustméz azonban nálunk saláta helyett egy gyors piskóta-jellegû torta önteteként fejezte be rövid földi pályafutását, de ismétlés következik, ígérem...

Hozzávalók (csak a tortához, a peszmegért a szerzõi jogokat maximálisan tiszteletben tartva kéretik C&V-hez fordulni:)))

4 tojás
10-15 dkg méz
kb. 8 evõkanál kukoricaliszt
1/2 cs sütõpor
késhegynyi szódabikarbóna
10 dkg mazsola és aszalt vörösáfonya vegyesen
0,5 dl vörösbor és némi víz
juharszirup


















A mazsola és az áfonya a vörösboros/juharszirupos áztatófürdõbe került, egy félperc mikrózással kicsit fel is gyorsítottam a folyama
tot. A tojásfehérjébõl kemény habot vertem, majd a sárgája és a méz került alapos összedolgozásra. Egy külön tálban összekevertem a lisztet meg az egyéb porokat, majd kanalanként a tojássárgához adagoltam. Végül a sárga tésztát óvatosan összekutyultam a fehérjével.

Tortaformába öntöttem, megszórtam a leszûrt és lisztbe forgatott bogyókkal és a tûzforró sütõbe toltam. 10 perc múlva takarékra vettem a sütõt és még kb. 20 percig. Ha megvárom, amíg a sütõben hûl ki, nyilván nem esik össze, de Emberkém már erõsen követelte a jussát. (És persze sokkal egyszerûbb rá fogni a dolgot, mint bevallani, hogy az éhhalál szélére kerültem a sütõbõl szálló illatoktól.:)

A peszmeggel nyakonöntve tálaltam, nem sok maradt belõle az esti kanapén-punnyadáshoz..




Folytats a blogon ... gasztromano.blogspot.com/2008/10/gyor...

sponsored links

Keres?s