Gyors spenót

2009-03-16

sponsored links

Receptet küldte: Kácsor Béláné

Hozzávalók:
1 zacskó mirelit spenót
1 l tej
2 tojás
6 fõtt tojás (feltét)
2 db zsemle
4-5 kanál liszt
kevés olaj
1 gerezd fokhagyma
csipet só

Elkészítés:

  1. Olvasszuk fel a mirelit spenótot.
  2. A zsemléket vágjuk apró kockákra és helyezzük egy tálba. Forraljuk fel a tejet, amivel öntsük le a zsemlét, amit villával törjünk össze.
  3. Készítsük el a rántást: kevés olajat hevítsünk fel, adjunk hozzá 4-5 kanál lisztet. Ha túl híg, akkor mehet még hozzá egy kevés liszt, ha túl sûrû, akkor olaj.
  4. Amikor szép világos a rántás, dobjuk rá a zúzott fokhagymát.
  5. Ezekután ráönthetjük a spenótot, gyorsan keverjük el.
  6. Egyenként folyamatos kevergetés mellett törjük bele a két tojást és adjunk hozzá egy csipet t.
  7. Legvégül keverjük hozzá a tejes zsemlét, majd hagyjuk egyet forrni (továbbra is folyamatos kevergetés mellett).
  8. Közben fõzzünk ki 6 tojást feltétként.
  9. Ha a spenót idõközben túl sûrû lenne, akkor kevés tejjel vagy vízzel fel lehet higítani.
  10. Fõtt tojással tálaljuk.

Tipp:
Ha friss spenótból készítjuk, akkor a levelek kilógó ereit csipkedjük le, majd alaposan mossuk meg és sós vízben tegyük fel fõni.Ha kész, leszûrjük és vágódeszkán apróra vágjuk. Innentõl már ugyanúgy készítjük, mint a mirelit spenótból.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... spenotreceptek.blog.hu/2009/03/16/gyo...

sponsored links

Keres?s