Gyors nyári saláta

2009-10-29

sponsored links

Azért nyári, mert frissen készített házi kovászos uborkából, és a kertben, napon érett paradicsomból a legeslegfinomabb. Próbáltam már zacskós uborkával és tucat paradicsommal, de meg sem közelítette azt az összhatást, ami a háztáji ízeknek köszönhetõ. Mondjuk a ?silányabb? alapanyagokkal kivitelezett változat is igen gyorsan elfogyott. Ha valaki nem bírja a nyers hagymát, elkészíthetõ a lilahagyma kihagyásával.


Hozzávalók
1 nagy fej lilahagyma
5 nagyobb paradicsom
4 nagyobb kovászos uborka
1 ek. olíva olaj
só, bors

Elkészítés
A lilahagymát apróra, a paradicsomot és a kovászos uborkát kisebb darabokra (kockákra) vágom, és egy üvegtálba öntöm. Sózom, borsozom, majd meglocsolom az olíva olajjal. Az egészet összekeverem és hûtõbe teszem 2-3 órára, hogy jól összeérjen.

Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2009/10/gyor...

sponsored links

Keres?s