Gyors kenyérrevaló gremolata-val

2010-03-03

sponsored links

Ha van jóféle házi kenyerem, amely már nem a legfrissebb, serpenyõben megpirítom, és készítek hozzá gremolata-val - azaz petrezselyembõl, citromhéjból és fokhagymából álló olaszos fûszerkeverékkel - ízesített, villával összenyomkodott kidney babot. Isteni! :-)

hozzávalók:

4-5 ek olívaolaj
1 doboz kidney bab
frissen õrölt só és bors

a gremolata-hoz:

1 csokor felaprított petrezselyemzöld
1 (bio)citrom reszelt héja
1-2 zúzott fokhagymagerezd

Az olívaolajat serpenyõben felmelegítettem, ráöntöttem a leöblített, lecsöpögtetett babot, 1-2 percig sütöttem, majd villával összenyomkodtam. Sóval és borssal fûszereztem. A gremolata-hoz összekevertem a hozzávalókat, és a babra öntöttem. (Ha szükséges, locsolhatunk még rá némi olívaolajat).


Folytats a blogon ... fuszerkert.freeblog.hu/archives/2010/...

sponsored links

Keres?s