Grillezett kacsamáj spenótos palacsintával

2009-04-10

sponsored links

Hozzávalók: (1 agadhoz)
3 palacsinta tészta
15 dkg fagyasztott spenót
15 dkg kacsamáj
1 gerezd fokhagyma
10 dkg mascarpone sajt
só, bors
olíva olaj

 

 Elkészítés:

  1. A fagyasztott spenótot dolgozzuk össze a mascarponéval, a zúzott fokhagymával, majd fûszerezzük val, borssal.
  2. Ezekután töltsük meg a palacsintatésztákat a spenótos töltelékkel és tegyük egy tûzálló edénybe õket.
  3. Kis lángon melegtsük össze a palacsintát és a tölteléket.
  4. Ezalatt a kacsamájat süssük meg grillrácson folyamatos olíva olajjal történõ kenegetés mellett.
  5. A kacsamájat addig grillezzük, amíg megfelelõen puha nem lesz.
  6. Legvégül nagyon enyhén zzuk és borsozzuk.
  7. Ha a palacsinta kellõen felhevült, tegyük ki egy tálra és a tetejére tálalhatjuk a grillezett kacsamájat.

Tipp: Ha a készre grillezett kacsamájat még egy pár percre olíva olajon megsütjük (ne túl sokáig, mert keserû lesz a máj), akkor a zsírját a palacsinta alá önthetjük, így egy kissé szaftosabbra készíthetjük az ételt.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... spenotreceptek.blog.hu/2009/04/10/kac...

sponsored links

Keres?s