Gordon Ramsay parmezán puffancsai

2008-10-17

sponsored links

Egyszerûen nem gyõzök betelni az új Gordon Ramsay könyveimmel (ezzel és ezzel). Elõbbibõl már jó néhány recept kipróbálásra került, elsõként pár hete ezeket a pármai sonkás parmezán puffancsokat készítettem el. Elsöprõ sikert arattak.

Hozzávalók kb. 35 puffancshoz:

40 g parmezán sajt
100 g pármai sonka
100 g liszt
85 g vaj
2,2 dl víz
2 nagyobb tojás
4-5 zsályalevél
csipet só

Elkészítés:

Egy vastag falú lábasban, lassú tûzön felmelegítjük a vajat a vízzel. Amikor a vaj elolvadt, nagyobbra állítjuk a lángot és felforraljuk a folyadékot.

A tûzrõl lehúzva fakanállal hozzákeverjük az átszitált lisztet és a sót. Addig keveregetjük, míg a tészta összeáll, és elválik az edény falától. Lapos tányérra vagy valamilyen tálra terítjük és hûlni hagyjuk.

Közben a parmezánt finomra reszeljük, a sonkát egészen apró darabokra vágjuk, a zsályaleveleket pedig vékony csíkokra.

A kihûlt tésztát visszatesszük a lábasba, vagy egy tálba, egyesével hozzáadjuk a felvert tojásokat és addig keverjük, míg sima, fényes, enyhén lágy masszát nem kapunk.

Ekkor beledolgozzuk a sajtot, a sonkát és a zsályát.

Habzsákba töltjük és kivajazott vagy szilikonlappal bélelt tepsire, körkörös mozdulatokkal, kis (kb. 3 cm átmérõjû) tésztakupacokat nyomunk, helyet hagyva köztük, mert sütés közben kicsit nõni fognak.

200 fokra elõmelegített sütõbe téve 20-25 perc alatt aranyszínûre sütjük.

Azon melegében kínáljuk. Vigyázat, addiktív! :-)

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... nosalty.blog.hu/2008/10/17/gordon_ram...

sponsored links

Keres?s