Gombás rakott brokkoli

2009-02-19

sponsored links

Maga a fõzés már jó két hete történt, de a bejegyzés mindenféle hülye elmaradás miatt csak most valósul meg.
Észrevettem mostanában, amióta fanatikusan csak gasztroblogokat olvasok szinte minden receptem alapját valamelyik kedves blogger-kolléga oldaláról szerzem. Így történt ez most is. Bár most is eszközöltem egy kevés változtatást.

Hozzávalók:

1 kg brokkoli
30 dkg darált marhahús
néhány szem gomba
egy kis vöröshagyma
2 tojás
10 dkg füstölt sajt
oregáno, bazsalikom
só, bors

A brokkolit (most lusta voltam és mirelitet vettem) puhára pároltam. A hagymát apróra vágtam, és a felét a forró olíva olajon megpirítottam, majd a darálthússal megpároltam A fûszereket a végén kevertem bele. A gombát is felszeleteltem,és a hagyma másik felével és a sóval, borssal puhára pároltam. Egy tûzálló tálat kivajaztam, beletettem a brokkolit és a húst, majd a gombát. Ráöntöttem a felvert tojásokat, és az egészet megszórtam a reszelt sajttal. Legközelebb én ezt a két tojást biztos, hogy kihagyom. Nekem azok a részek sokkal jobban ízlettek, ahova nem jutott a tojásból.

180 fokos elõmelegített sütõben 30 percig sütöttem. Nemcsak nekem, hanem Ritának is ízlettJ Jól jött a hülye Norbi kickbox edzés után. Mert a rakott brokkoli sokkal jobb mint Norbi...és ez egy vitathatatlan tény:)

Folytats a blogon ... gubomanofoz.blogspot.com/2009/02/gomb...

sponsored links

Keres?s