Gombás melegszendvicskrém

2010-02-11

sponsored links

Imádjuk a gombás melegszendvicset,ennek ellenére most készítettem elõször házilag.Eddig boltban vettük a krémet (fagyasztott adalékmenteset).De az nem mindig volt kapható és drága is.Nem szeretem az apróra vagdalást,és nem is nagyon van idõm rá,de nem is volt vészes.Amíg aludt délben a kicsi,el is készült.Simán jól laktunk vele ebédkor és még maradt is egy csomó,amit le lehet fagyasztani.Kicsi fiam ugyan még nincs 2 éves ezért nem igazán ajánlatos fogyasztania,de annyira ízlett neki,fõleg mert ketchup is járt a tetejére.

Hozzávalók:
  • 1 kg csiperke gomba
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 dl tej
  • 2 marék liszt
  • olaj
  • só,õrölt fehérbors,majoranna,pirospaprika,petrezselyemzöld
A gombákat meghámozom és jó apróra vágom.A vöröshagymát szintúgy,ezt fel is teszem dinsztelõdni egy jókora párolóedénybe.Amikor már üveges,meghintem pirospaprikával és mehet rá a gomba.Pici vizet rakok rá és puhára párolom.Közben fûszerezem.Amikor már nagyon puha,kikeverem a lisztet a tejjel és behabarom vele a gombát.Felforralom és kész is van.Ha túl sûrû,lehet hígítani tejjel vagy vízzel.

Folytats a blogon ... mannarium.blogspot.com/2010/02/gombas...

sponsored links

Keres?s