Gombaszósz erdei gombákból

2009-10-26

sponsored links

Nagyon egyszerû elkészíteni, úgyhogy mindenkinek ajánlom. Felhasználható sült húsok mellé, vagy tésztákhoz szósznak. Fagyasztott erdei gomba keveréket szinte az összes multiban lehet vásárolni, általában ? kg-os kiszerelésben. Felhasználás elõtt, még fagyott állapotban egy kis langyos vízben jól átmosom, nehogy földes maradjon, és felolvasztás nélkül teszem az ételbe.


Hozzávalók
50 dkg erdei gomba keverék
1,5 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 púpos ek. liszt
olaj
só, bors, majoránna

Elkészítés
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a gombát, a fûszereket, sózom és fedõ alatt készre párolom. Ezután hozzákeverem a lisztet, majd beleöntöm a tejszínt, és ha szükséges egy kis vizet (vagy fehérbort). Az egészet összeforralom, és kész is van. Tálalás elõtt apróra vágott petrezselyemmel és egy csipetnyi reszelt parmezánnal szórom meg.


Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2009/10/gomb...

sponsored links

Keres?s