Gombapaprikás vargányás nokedlivel

2009-06-21

sponsored links

Kaptam egyik munkatársamtól egy kis doboz vargányaport, kiválóan feldobta az egyszerû csiperkébõl fõzött paprikás köretének szánt nokedlit. Nem egy világmegváltónak szánt recept, pusztán a saját változat lejegyzése.

 

 

Hozzávalók:

A paprikáshoz:

  • 1 kg csiperke megpucolva, cikkekre vagy szeletekre vágva (én utóbbi formában szeretem)
  • 2 fej hagyma
  • 10 dkg szalonna (elhagyható, helyette 1-2 ek olaj)
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 doboz tejföl
  • 1 ek liszt
  • petrezselyem
  • bors

A nokedlihez:

  • 1 ek gombapor
  • kb. 29 dkg liszt (szárított gombával együtt legyen összesen 30 dkg)
  • 1 tojás
  • 2-3 dl víz

Elkészítés:

  1. A szalonnát kockákra vágom (Régebben láttam egy jó kis trükköt, amivel nem kell vágáskor szerencsétlenkedni az össze-vissza csúszkáló darabkákkal: ha bõrös szalonnánk van, vágjuk csíkokra úgy, hogy a bõrét ne vágjuk át, aztán fordítsuk el 90 fokkal, úgy is vágjuk be a bõréig, így ?szalonnaoszlopokat? kapunk. Végül fektessük oldalára, és a tetejébõl a bõre felé haladva vágjuk fel kockákra. Jó nem?).
  2. Szóval a szalonnakockákat kiolvasztom (vagy olajat hevítek) és ezen megdinsztelem az apróra vágott hagymát. Lehúzom a tûzrõl, megszórom pirospaprikával, elkeverem, öntök rá 1-2 dl vizet, nehogy megkeseredjen. Rászórom a gombát, petrezselymet, fûszerezem, és fedõ alatt puhára párolom. Ha már puha, lisztes tejföllel behabarom.
  3. A nokedli hozzávalóit összekeverem (nem kell sokáig kavarni, épp csak eldolgozni) és forró, sós vízbe szaggatom, néhány perc alatt megfõzöm. Kész.

Folytats a blogon ... juc.freeblog.hu/archives/2009/06/21/G...

sponsored links

Keres?s