Gombaleves másképp...

2007-07-04

sponsored links

Camembert sajttal bolondított Gombaleves:

Amit csak lehet megpróbálok sajttal ?párosítani"... Kedvencem lett pl. a paradicsomleves amióta maréknyi reszlelt sajttal szórom meg tálaláskor. Ugyanerre a sorsra jutott a csirke vagy pulykaragu leves is, hogy a zellerkrémlevesrõl ne is beszéljek :) ... Ezek után nem is részletezem tovább, hogy felcsillant a szemem amikor erre a kicsit furcsán készülõ de SAJTTAL turbózótt gombaleves receptre bukkantam Az ízhatás felülmúlhatatlan ;) ...

Hozzávalók:

3 bögre (750ml) gomba - szeletelve

1/2 bögre apróra vágott vöröshagyma

1 evõkanál vegeta

250 ml víz

50 gr vaj

1-2 gerezd fokhagyma

50 ml liszt

750 ml tej

só - bors

kb 125 gr Camembert sajt, vékonyra szeletelve

kakukkfû

Egy közepes lábosba tesszük a felszeletelt gombát, apróra vágott hagymát, vegetát és vizet. Közepes lángon, néha megkeverve felforraljuk majd kislángon fedõ alatt kb 15 percig fõzzük. Egy nagyobb lábosban felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk az elkapart fokhagymát, majd a liszttet, és állandó kevergeteés mellett kis adagokban a tejet. Sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon, addig kevergetjük amíg fel nem forr és kissé be nem sûrûsödik. Ekkor hozzáadjuk a gomba-hagyma-víz fõzetet. Ízlés szerint még sózzuk-borsozzuk. Az így létrejött, immár gombaleves névre hallgató keveréket mégegyszer közepes lángon forrásig hevítjük. Tálaláskor a mélytányérokba elosztjuk a felszeletelt camembert (annyi szeletet félretéve ahány tányér levest tálalunk), rámerjük a forró levest és a tetejére egy-két szelet baguettet helyezünk, amit sütõben egy szelet camembert társaságában kissé megpirítottunk. Kis kakukkfûvel is megszórhatjuk.

 


Folytats a blogon ... asztalpoetica.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s