Gnocchi és csirkemell tekercsek

2009-12-16

sponsored links

Ma gnocchi-t és csirkemellet csináltam.  A családom és egy barátom Gabi szerint nagyon finom lett.
Egyszerûen elkészíthetõ mindkét étel.  A gnocchi-t kifõzöd lobogó vízben öt perc alatt.  A serpenyõben pirítasz egy kis lilahagymát kicsi vajon és olíva olajon.  Ha üvegesre párolódott hozzáöntesz két-három dl tejszínszt és kislángon összefõzöd.  Ha már rottyant egy párat elkezded belereszelni a füstölt sajtokat, folyamatosan kevergetve krémesre fõzöd.  A gombával ugynúgy kell bánni mint ezzel csak a tejszínt kihagyod és megvárod amíg a levét teljesen kiengedi.  Ha ez megvan válaszd szét a hagymáktól és csak az apró gombafejeket egy pici vajon forró serpenyõben pirosasra süsd.  A szószt összekevered a gnocchi-val és rászóród a sült gombafejeket.
Hát így:

Image Hosted by ImageShack.us

A csirkemelleket vékony szeletekre vágod bekened mindkét oldalát olíva olajjal és frissen õrölt borssal, chilivel aztán vékonyan bekened egy kis dijoni mustárral.  Ezután tedd be egy órára befóliázva a hûtõbe hogy egy kicsit összeérjen.  Aztán a szeleteket kend be fetakival, reszelj rá füstölt sajtokat és tekerd fel a csirkemelleket és szúrd át egy fa pálcikával, hogy a tekercsek ne essenek szét.  Fólia alatt tedd be az elõmelegített sütõbe és süsd húsz percet, ezután vedd le róla a fóliát csepegtesd meg egy kis olíva olajjal és rakd vissza sütni szintén körülbelül húsz percre, de folyamatosan figyeld nehogy elégjenek a tekercsek.
Sikert arattak:

Image Hosted by ImageShack.us

Jó étvágyat! :)

Folytats a blogon ... harapnivalo.blogspot.com/2009/12/gnoc...

sponsored links

Keres?s