Gesztenyés muffin avagy fõszerepben a gesztenye

2009-11-29

sponsored links

Karácsonyra készülõdve a lakást belepi a sütemények illata -szinte minden hétvégén. Fahéj, citrom, narancs, szegfûszeg, dió, mák, gesztenye -éppen mikor melyik hozzávaló kapja a fõszerepet. Most a gesztenyén van a sor.

12 dkg kristálycukor

12 dkg Schar Mix C -gluténmentes liszt

12 dkg vaj

12 dkg reszelt gesztenyemassza

2 tojás

2 ek tej

1 tk sütõpor

1/2 tk szódabikarbóna

A tojást habosra keverjük a cukorral majd a vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, melyben elkevertük a sütõport, a szódabikarbónát. Hozzáadagoljuk a két kanál tejet s újra összedolgozzuk. Végül hozzákeverjük a reszelt gesztenyemasszát. Elõmelegített sütõben 175 fokon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... granatalma.blog.hu/2009/11/29/geszten...

sponsored links

Keres?s