Füstölt tarjás-csirkés paella

2010-12-07

sponsored links

Nemrégiben felhívott az egyik barátom, hogy mondjak neki paella receptet. Persze van már ilyen a blogon, el is irányítottam, és az írás alapján még instrukciókkal is elláttam. Ezek után én is hamar megkívántam, így nem sokáig váratott magára, hogy jómagam is készítsek egyet. A válságra való tekintettel a halak-rákok most kimaradtak, szinte teljesen alap verziót raktam össze. A csirke mellett azért került még bele jóféle hagyományos füstölésû tarja, nem volt hiányérzetem.

 

Hozzávalók (kb. 4 adag)
- 2 teljes csirkecomb (lehet szárny is hozzá)
- 150 g hagyományos füstölésû, lehetõleg érlelt tarja (nem fõtt)
- 2  kisebb kaliforniai paprika, lehetõleg különbözõ színben, ha nagyobbak, a fele is elég
- 1 kisebb póréhagyma
- 150 g zöldborsó
- 2 kisebb fej lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek olívaolaj
- 2-3 g sáfrány
- 600 ml csirke- vagy tyúkhúsleves  vagy orjaleves
- 200 g rizs
- kisebb csomó petrezselyemzöld
- só, bors

A csirkecombokat az illesztésnél felezem. A lilahagymát félfõre hosszanti csíkokra vágom. A póréhagymát megtisztítom, felkarikázom, a fokhagymát durvára aprítom, a paprikát hosszanti csíkokra vágom, ha hosszú, felezem. Serpenyõben (ha lenne paella serpenyõ, az lenne az igazi, de jó a hagyományos is) olívaolajat hevítek, kissé megpirítom rajta a csirkét, majd hozzáadom a rizst, és együtt pirítom, amíg a szemek jó pergõsek nem lesznek.  Rádobom a lilahagymát és a fokhagymát, összeforgatom, enyhén sózom, borsozom és felöntöm a forró húslevessel. Néha megkavarom, kézben elmorzsolva rászórom a sáfrányt. Amikor már kezdi megszívni magát a rizs, hozzáadom a paprikát és a póréhagymát, valamint  a zöldborsót is. Pár perc és kész is van, jöhetnek bele a felcsíkozott tarjaszeletek és a petrezselyemzöld, borsozni is lehet még ilyenkor. Összeforgatom, megrottyantom, és a serpenyõbõl azonnal tálalom. Könnyû száraz fehérbor illik hozzá.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... lorien.blog.hu/2010/12/07/fustolt_tar...

sponsored links

Keres?s