Fûszeres-narancsos sárgarépakrémleves

2009-03-05

sponsored links

A címet olvasva biztos sokan fintorognak, a sárgarépa, belátom, önmagában nem túl népszerû alapanyag. De ezért a levesért érdemes felfüggeszteni az elõítéleteket, mert forrón kanalazva vagy csészébõl iszogatva nagyon finom, akár comfort foodnak is beillik. A recept egyébként a Good food-ból származik, és eredetileg vörösbabkonzerv is jár bele levesbetétnek (a végén kell vele összemelegíteni). Nekem azonban már enélkül is maga volt a teljesség, így ezt a lépést elhagytam.  Rajtam kívül már másnak is megtetszett egyébként, Latsiánál olvasható a babos verzió.

Fûszeres-narancsos sárgarépakrémleves

Hozzávalók:

2 ek. olívaolaj
2 kisebb vöröshagyma
40 dkg (4 nagyobb) sárgarépa
1 fehérrépa
1 ek. garam masala
kb. 2 cm gyömbér meghámozva, felaprítva
1 narancs leve
5 dl víz
1/2 tk. só
2 dl kókusztej

A forró olívaolajon kis lángon, fedõ alatt 15 percig pároltam a kis kockára felaprított hagymát és az apró kockákra vágott sárgarépát. Közben gyakran kevergettem és gyönyörködtem a színekben és az illatokban.

Hozzáadtam a garam masalát és a nagyon apróra vágott gyömbért és további 1 percig fõztem, közben tovább kevergettem. Felöntöttem a narancs levével és 5 dl vízzel, megsóztam, felforraltam, majd kis lángon addig fõztem, míg a répa meg nem puhult (kb.10-15 perc). Ekkor botmixerrel pürésítettem, majd felöntöttem a kókusztejjel és hagytam egyet rottyanni.

Good food 2009/március


Folytats a blogon ... orientexpress.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s