Fûszeres krumpli

2009-05-03

sponsored links

A nyári flekkensütések elmaradhatatlan kísérõje (többek között) a fûszeres sültkrumpli. Tulajdonképpen akár önmagában is teljes értékû vacsora lehetne.

A krumplit megmossuk és héjában megfõzzük. Leöntjük róla a vizet, majd ha kicsit lehûlt, hosszában felvágjuk. Egy tepsit kiolajozunk, a krumplit beletesszük, megszórjuk a következõ fûszerkeverékkel: só, õrölt bors, pirospaprika, õrölt kömény, fokhagymagranulátum, kis olajjal meglocsoljuk a tetejét, majd összeforgajtuk, hogy mindenhol fûszeres legyen (ez amolyan Nigella féle maszatolós munka), majd betesszük a forró sütõbe és pirosra sütjük.


Természetesen aki nem kedveli a krumplihéjat, az meghámozhatja, de szerintem az egyszerûen kell rá :)

Folytats a blogon ... konyhapult.blogspot.com/2009/05/fusze...

sponsored links

Keres?s