Fûszeres-joghurtos gomba

2009-03-09

sponsored links

A hétvégi menütervezés elõtt átlapoztam Sarah Brown Vegetáriánus ételek négy kontinensrõl címû könyvét, aminek az lett a következménye, hogy több indiai fogás is készült szombaton. A tavaszköszöntés jegyében könnyû salátaszerû fogásokat választottam, melyek mellé egy új lepénykenyérreceptet is kipróbáltam. Ez a gombás ragu volt az egyik befutó.

Hozzávalók:

2-3 ek. olaj
50 dkg apró csiperkegomba
1 tk. barna mustármag
1 tk. koriandermag
1 tk. õrölt római kömény
csipet cayenne bors (attól függ, mennyire csípõsre szeretnénk)
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
kb. 17 dkg natúr joghurt (hiányában tejföllel is készülhet)
kb. 1 tk. só
kis csokornyi petrezselyem/koriander felaprítva

A gombákat megtisztítottam, félbe-negyedbe vágtam õket. Egy nagy teflon serpenyõben felhevítettem 2-3 ek. olajat és rádobtam a gombákat. Kevergetve addig pároltam, míg láthatóan kicsit összeestek, levet eresztettek. Ekkor félretettem õket hûlni.

A mustármagot pici olajon felhevítettem, míg pattogni nem kezdett (tegyünk rá fedõt). Ekkor hozzákevertem a mozsárban megtört koriandermagot, a római köményt és a cayenne borsot, meg a fokhagymakockákat. Megsóztam és kevergettem kb. 1 percig (vigyázni kell, nehogy megégjenek). Ekkor hozzáöntöttem a joghurtot, majd a gombát (a levével együtt) és hagytam egyet rottyanni a keveréket.
Petrezselyemmel megszórva tálaltam. Lepénykenyeret ettünk mellé.


Folytats a blogon ... orientexpress.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s