Földimogyorós sárgarépa pástétom

2009-12-06

sponsored links

Az ?Ízek és érzések? címû reformkonyha magazinban ? melyrõl elõször Siccikénél olvastam, s Dulmina is írt róla kritikát itt - akadt meg a szemem ezen a recepten.
Mégpedig azért, mert rendkívül egyszerû, még csak fõzést sem igényel, így nagyon gyors, a földimogyoró és a friss sárgarépa duója pedig nagy-nagy kedvencem!

Ami a végeredményt illeti.
Krémnek vagy pástétomnak nem feltétlenül nevezném, ugyanis nem igazán kenhetõ. Ha jobban belegondolok, nincs is benne olyan összetevõ, amitõl ?összeállhatna?. Persze ez már a recept elolvasásakor is felmerült bennem, de gondoltam, a recept írója biztosan okosabb nálam, s elképzelhetõ, hogy a frissen reszelt répa nedvességtartalma az õrölt mogyoróval keveredve biztosítja majd a kenhetõ állagot. Nos, ez nem történt meg.
Mindennek ellenére finom volt és ? pirítósra kanalazgatva ? hamar elfogyott.

Földimogyorós sárgarépa pástétom

Hozzávalók (kb. 3 személyre)
2 nagyobb sárgarépa
kb. 5 dkg pörkölt ? sótlan!- földimogyoró
fél csokor friss petrezselyem
pici só (nálam himalaya)

Elkészítés:
A répákat megtisztítottam, megmostam, lereszeltem.
A földimogyorót a késes robotgépemben finomra õröltem, adtam hozzá pici sót.
A petrezselymet megmostam, apróra metéltem.
A mogyorót és a petrezselymet a reszelt répához adtam, alaposan összeforgattam.
Pirítóssal kínáltam.


Folytats a blogon ... cuisineadele.blogspot.com/2009/12/fol...

sponsored links

Keres?s