Fél órás medvehagymás pogi egyelõre nem hamuban, de remélem hamarosan...

2008-04-14

sponsored links

Használjuk ki a medvehagyma szezont amennyire csak lehet, szórjuk az isteni áldást levesbe, fagylaltba, süteménybe, lekváros kenyérre, ne maradjon ki semmibõl! (Ez vicc)

Hétvégén vendégeim voltak, mégsem kínálhattam õket bolti elemózsiával, kénytelen voltam hát elõvenni kedvenc öko pékségem medvehagymás pogi receptjét (íz alapján kikövetkeztetve naná) amit a múltkor jól túlsütöttem és kiszáradt vagyis nem voltam rá büszke (bár többeknek izlett).

Ezt most nem szúrtam el mert figyeltem az órát és mennyei lett, omlós, puha, könnyû blabla. Melegen legjobb. Persze ez még nem ok arra hogy a kétszázadik uncsi medvehagyma recepttel kínozzak mindenkit, de akkora sikere volt, hogy muszáj megosztanom.

Fél kiló teljes kiörlésû liszt (tetszõlegesen, de én a tönkölyre esküszöm szokás szerint)

1 púpozott evõkanál tengeri só

25 dkg biomargarin (lehet helyette pálmazsír, kókusz zsír attól még levelesebb lesz) nem árt felolvasztani

1 csapott ek. szódabikarbóna

legalább 15 dkg medvehagyma levél

Icipici mindenféle magvak, dekorációképpen a tetejére, de bele is keverheted.

5 perc kevergetés, gyúrás, hajtogatás, 5 perc hasogatás, (nem szarozunk kicsi kerek unpractish szaggatóval) elhelyezgetés a tepsiben sütõpapíron. Így ni:

 

 (A városi zsivány pofámat! 

A sütõpapír a répaszalag rokona, de nagyon praktikus és biztosan újrahasznosítható)

Majd 25 perc 180 fokon, (vagy 8-as fokozaton az én sütõmben ami azt sem tudom milyen márka)szóval lehet megint technikázni, és lesni a tetejét, hogy mikor lesz szép piros.

 

Ha megsült forrón kikapkodjuk a tepsibõl sikítozva csapkodva eszetlenül, tálba helyezzük, hopp pont csengetnek, odaállunk az ajtóba a tál gõzölgõ pogival, kisminkelve, fogpasztamosollyal, és mondunk valami iszonytatóan ütnivaló reklámszlogent álszentül mintha nem is bénáztunk volna a kikapkodásnál. Na szóval jó étvágyat, ebbe került némi gyönygvirág is asszem...


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2008/...

sponsored links

Keres?s