forrócsoki

2008-01-06

sponsored links

A karácsony utáni kis mikulás figurák eltüntetésének van egy nagyon
egyszerû, ám felettébb frappáns módszere. (Ugyanezt lehet
nyuszikkal, vagy akár ballagásra kapott mindenízû bonbonokkal is,
nincs diszkrimináció.)

 

A következõ dolgot kell csupán tennünk:

Keríteni kell valahonnan egy tiszta lábost (jó olyan is, amiben elõzõleg
valami édes dolog volt, ha nincs senkinek kedve mosogatni a
családban). Meg egy fakanalat hozzá (hasonló feltételekkel).
Olvasszunk fel benne egy evõkanálnyi vajat, vagy margarint (a
zsírszalonnától sajnos egy kicsit sós lesz, ezért ezt nem ajánlom), majd
tördeljük bele az érintett miklóst, krampuszt, nyulat, bonbont, vagy
lehet mindet egyszerre (igazából minél többféle csokoládé, illetve
kakaókészítmény van benne, annál finomabb). Tehetünk bele táblás
csokit (lehetõleg töltetlent, bár a felszínen úszkáló
mogyoródarabkáknak, vagy a renitens eperíznek is megvan a maga
hangulata, az itt-ott felbukkanó kekszekrõl nem is beszélve), néhány
kanál kakaót, fõzõs étcsokoládét. Ízesíthetjük még egy kis plusz
cukorral, vaníliás cukorral (például ha több keserûcsokit sikerült
beletenni, mint édeset), vagy mézzel (ha valaki meg akarná mérgezni
azokat, akik isznak belõle). Fûszerek közül használhatunk tárkonyt,
bazsalikomot, szerecsendiót (lágy, balzsamos ízhatáshoz), borsot,
gyömbért, õrölt szegfûszeget (ha fel akarjuk kicsit pörgetni magunkat).
Óvatos, lassú tûzön gyakran kavargatva addig fõzzük, míg krémszerû
nem lesz, utána adjunk hozzá némi tejet (nagyjából annyi bögrével,
amennyit el is fogyasztunk utána, mert ha kevesebb tejet teszünk
bele, akkor kevesebb lesz, ha meg többet, akkor több. Ugye, milyen
furcsa dolog?), forraljuk fel, töltsük bögrékbe...
És már lehet is "forrócsokizni"!


Folytats a blogon ... klopf.freeblog.hu/archives/2008/01/06...

sponsored links

Keres?s