Fokhagymás vega-zsír

2010-02-04

sponsored links

Már régóta szerettem volna készíteni vega-zsírt,mert a bolti ilyen-olyan ízesítésû növényi zsírok ugyan finomak,de egy kicsit drágák.És bosszantott a tudat,hogy ezt tök könnyen el lehet készíteni házilag és persze olcsóbb is így.Vettem egy jó nagy doboz pálmazsírt,amire egyébként pálmavaj van írva.Kb. 2 dl-t (olvasztva ennyinek tûnt) kivettem belõle egy kis lábasba,felolvasztottam,beledobtam 3 gerezdnyi szeletelt fokhagymát és egy kocka DM-es zöldségleveskockát.Pár percig kevergettem,közben adtam hozzá egy kis olíva olajat,hogy kenhetõ legyen,mivel nagyon kemény állagú a hûtõbõl kivéve.Hagytam kihûlni és már kentem is.Nagyon jó sült hús-zsír íze lett.

Folytats a blogon ... mannarium.blogspot.com/2010/02/fokhag...

sponsored links

Keres?s