Fokhagymás pirítós

2008-12-03

sponsored links

Rövid, de velõs bejegyzés következik.

A velõs pirítós is finom egyébként, de a fokhagymásról van szó mostan. Hajlamos vagyok hosszú idõre elfelejteni egyszerû ételeket. Ez történt a címszereplõvel is, szegénnyel. De múlt hétvégén elõkerült, így örömmel emlékezem meg róla.

A nem túl vékonyra szelt kenyeret kb 160-170 fokos sütõben aranybarnára pirítom, fokhagymával bedörzsölöm. A fokhagymát és a pirítóst mintha egymáshoz teremtette volna az evolúció vagy az intelligens tervezõ, olyannyira tökéletesen dörzsölhetõ az egyik a másikba. Itt vége is lehetne az írásnak, de vajjal is jó megkenni. Most épp van érett avokádó is kéznél, ami kiválóan egészíti ki a fokhagymás pirítóst, pici só, pici bors, csepp citrommal összenyomkodom és vastagon rákenem a kenyérre.

Mellékzönge: nem tudom, ki hogyan nyeri ki az avokádót a héjából, de sokszor láttam, hogy szerencsétlen emberek hámozzák. Pedig csak félbe kell vágni (a magot nyilván nem, az az egyik félben marad) és kikanalazni a héjból.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... 1taletel.blog.hu/2008/12/03/fokhagyma...

sponsored links

Keres?s