Fekete áfonyás Muffin
sponsored links
A recept amire valamelyik nap rábukkantam, ezzel a megjegyzéssel kezdõdött:
?Ez a süti pillanatok alatt a család kedvencévé fog válni"...
Hát nem kellett kétszer mondani - lelki szemeim elõtt már meg is jelent az ?eredmény" -
rögtön nekifogtam az ígéretes süteménynek.
Fekete áfonyás Muffin /aminek egyáltalán nem muszáj ?muffin formát" adni /
2 ? bögre liszt
1 ? bögre cukor (én mindig barna cukrot használok)
1 evõkanál sütõpor
1 bögre vaj
1 - 1 ? evõkanál õrölt fahéj
? bögre tej
2 tojás
1 ? kiskanál vanilia
2 bögre friss vagy mélyhûtött fekete áfonya (amit le lehet cserélni más apró szemû gyümölcsre)
A cukrot összekeverjük a liszttel és a sütõporral. Hozzáreszeljük a vajat. Összedolgozzuk annyira, hogy olyan apróbb morzsás keverék legyen belõle.
/? bögrényit kiveszünk belõle, ehhez hozzáadjuk a fahéjat és ezt félretesszük./
A tejet elkeverjük a tojással, vaníliával és hozzáadjuk a ?fahéj nélküli" tésztához.
Nem lesz belõle olyan ?sima jellegû" tészte, ne essünk kétségbe...
Belekeverjük az áfonyát. Ha mirelit gyümölcsöt használunk - nem kell felengedni - keverjük bele nyugodtan fagyott állapotban.
Én nem muffin formára szoktam csinálni, úgyhogy sütõpapírral kibélelek egy kb 23x23 cm-es tepsit és abba öntöm az áfonyás keveréket. (Persze más méretû6formájú edénnyel is lehet próbálkozni)
A tetejére szóróm a félretett fahéjas-morzsa szerû keveréket.
Elõmelegített sütõben (180°C) 35-40 percig kellene sütni - gondolom ez a muffin kiszerelésûre vonatkozik, mert nekem kb 50-55 perc kellett, vagyi egyetlen mérvadó a: tûpróba...
Annyira bejött a ?megjegyzés" - már ami a kedvenccé válást illeti, hogy mire észbe kaptam addigra már csak egy darab maradt belõle ?hirmondónak" , úgyhogy csak azt tudtam lefényképezni gyorsan mielõtt az is kámforrá válik...
Azóta már háromszor csináltam (2 hét alatt) és minden alkalommal hasonló ?sors" várt a ?Család kedvencévé vált" sütire... Utoljára még azzal fokoztam az ízhatást hogy a fahéjas keverékbe ami a tetejére szóródik, abba csoki darabokat is tettem... Hát, ha csak egy szóval lenne szabad jellemeznem az eredményt, az NagyonNyami lenne...