Fekete-fehér süti

2010-03-06

sponsored links

A múlt hétvégi pesti kiruccanáson nemcsak színházi élményekkel lettem gazdagabb, hanem egy finom sütemény receptjével is.
Sógorom szerint bármikor és bárkinek is készítette, mindig sikert aratott vele... Én se mondhatok mást: Egyszerû, de nagyszerû!

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 1 bögre cukor
- 1 tojás
- 3 bögre liszt
-2 evõkanál kakaópor
- vaj a formához
- liszt a nyújtáshoz

A krémhez:
- 50 dkg sovány túró
- 25 dkg mascarpone
- 1 bögre cukor
- 2 evõkanál citromlé
- 1 csomag tejszínízû pudingpor
- 2 tojás
- 3 evõkanál tejszín

Elkészítése:
A sütõt 175 fokra elõmelegítem. Kivajazom a formát. A vajat a cukorral és a tojással habosra keverem. A lisztet elkeverem a kakaóporral, majd a vajas masszához öntöm. Gyorsan sima tésztává gyúrom.
A tészta kb. 2/3-át lisztezett felületen kinyújtom és kibélelem vele a formát (ikeás piteforma ) és hûvös helyre teszem.
A túrót a mascarponéval, a cukorral, a citromlével és a pudingporral simára keverem. Belekeverem a tojást és a tejszínt. A túrómasszát a tésztalapra simítom.
A maradék tésztát kinyújtom , kb. 2 cm széles csíkokra vágom és berácsozom vele a süteményt. 40 percig sütöm. Hûlni hagyom, majd szeletelem.

ui: én rácsozás helyett reszeltem a tésztát. És hogy miért? Figyelmetlen háziasszonyként 20 helyett 25 dkg vajat raktam bele és így kicsit lágyabb lett a tészta. (így jár az, aki 25 dkg-s spar vajat vesz...)

Mit is mondhatnék még? Köszönöm a receptet!:)

Folytats a blogon ... kibicakonyhaban.blogspot.com/2010/03/...

sponsored links

Keres?s