Fehér, forró csokoládé kardamommal

2010-12-03

sponsored links

Körülbelül egy hónapja már, hogy Szabadkán voltam egy nemzetközi tréning kapcsán. Minden ebéd után beültünk egy kávézóba, ahol az esõ és a hûvös idõ miatt, értelemszerûen mindenki valami meleg italt kért. Mivel egyedül a pincérnõ beszélt magyarul, -bár õ is csak akadozva-, az elsõ rendelés leadása után feltette a nagy kérdést: slaggal kérjük a kávékat és a forró csokit vagy a nélkül.(?) Értetlenül néztük egymásra, mit jelenthet az a slag.. Csak késõbb derült ki, hogy valójában tejszínhabra gondolt, de a szó sehogy sem jutott eszébe..én pedig megint tanultam valami újat.


Hozzávalók (2 személy részére)
  • 140 g fehércsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • õrölt kardamom (egy kisebb csipetnyi)
    A tejet és a tejszínt összeöntöttem egy lábasba, a tûzhelyre tettem, és alacsony gázfokozaton melegíteni kezdtem. Ezután a fehércsokit összetördeltem és a tejes keverékbe aprítottam. Amikor az már teljesen felolvadt benne, egy kisebb csipet, õrölt kardamomot is kevertem hozzá, majd poharakba töltöttem.

    Folytats a blogon ... mokkacukor.blogspot.com/2010/12/feher...

    sponsored links

    Keres?s