Fahéjas-kakaós csiga

2010-03-27

sponsored links

Ezt a sütit már régebben is feltettem a blogra, de most kicsit alakítottam rajta. :)
Végre kinyílottak a mandulafa virágai, itt a Tettyén gyönyörû fák vannak! Már a szilvás tartelette-nél is szerettem volna virágokat tenni, de akkor még csak bimbóztak. Ma megint ilyen rózsaszín hangulatban vagyok, jókedvû, táncikálós Niki. :)
Ez a fincsi péksüti mehet akár a Húsvéti asztalra is reggelire, egy pohár hideg tejecske mellé.

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 10 dkg graham liszt, 5 dkg vaj, 1 tojás, 1 csomag szárított élesztõ, 5 dkg cukor, 3 dl langyos tej
Töltelék: 10 dkg olvasztott vaj, 3 ek cukor, 3 ek holland kakaópor, 1 ek fahéj
Öntözéshez: vaníliás cukorral meghintett tej

1. A tészta hozzávalóiból 20 perces dagasztással ruganyos tésztát gyúrunk, majd egy órát kelesztjük.
2.
Sodrófával fél-1 cm vastagon téglalap alakúra kinyújtjuk, megszórjuk kakaóval, cukorral, fahéjjal és meglocsoljuk olvasztott vajjal.
A téglalap hosszabbik felével feltekerjük a tésztát és 8 cm -es darabokra vágjuk. A hengerek közepénél egy kínai pálcikával lenyomjuk a tésztát. Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük õket.
3.
Kb 15 perc pihenés után hideg sütõbe tesszük, így amíg melegszik a sütõ, kelnek a csigák is. 180 fokon sütjük 25 percig, majd kivesszük és mindegyik csigára csurgatunk 1 ek cukros tejet, majd vissza tesszük a sütõbe 10 percre.

Folytats a blogon ... mennyeiedesseg.blogspot.com/2010/03/f...

sponsored links

Keres?s