Erdei gombás-tejszínes csirkemell

2010-02-09

sponsored links

Családomban örök kedvenc a ?szószos husi? valamilyen tésztával. Igyekszem mindig új recepteket kitalálni, illetve a régi, receptjeimet új köntösbe öltöztetni. Néha ez az újítás csak annyi, hogy a húst bepácolom készítés elõtt, a csiperke helyett pedig erdei gombát használok.


Hozzávalók
60 dkg csont nélküli csirkemell (vagy pulykamell)
1 közepes fej vöröshagyma, vagy 1 szál póréhagyma
7-8 db szárított paradicsom
30 dkg erdei vegyes gomba
2 ek apróra reszelt parmezán sajt
1 púpozott ek liszt
2-3 ek olívaolaj
2 dl tejszín
szójaszósz, worchestershire szósz
só, bors

Elkészítés
A csirkemelleket megmosom, vékony csíkokra vágom. Egy tálba teszem és meglocsolom a kétféle szósszal (épp annyival, hogy ?beszínezze? a húst, de ne ússzon benne) és legalább 4-5 órán keresztül a hûtõben ?pácolom?. A vöröshagymát megpucolom és felaprítom, a szárított paradicsomokat és a gombákat feldarabolom, a parmezánt lereszelem.
Egy serpenyõben olívaolajat hevítek, a vöröshagymát üvegesre párolom rajta, majd beleöntöm a husit és a szárított paradicsomot. Sózom (óvatosan, mert a kétféle szósz is sós), borsozom. Lefedve addig fõzöm, amíg bõ lé képzõdik, majd leveszem róla a fedõt. Ha már csak egy kevés lé van a hús alatt, hozzákeverem a gombát, ha igényli, még egyszer sózom. A gombával együtt kb. 15 percig fõzöm, lefedés nélkül. Ezután belekeverem a lisztet, hozzáöntöm a tejszínt és megszórom a parmezánnal. Jól összekeverem és pár perc alatt készre fõzöm.

Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2010/02/erde...

sponsored links

Keres?s