Erdei gombaleves

2010-02-09

sponsored links

Elérkezett az idõ, hogy újra egy levest készítsek. Kicsit hasonlít a raguleveshez, de több gombát kell bele rakni, így sokkal erõteljesebben érzõdik az íze. Szerintem nagyon finom lett, érdemes kipróbálni!!

Hozzávalók:

-23-30 dkg csiperke gomba

-egy kis fej vöröshagyma

-2 evõkanál olaj

-másfél liter víz

-egy közepes sárgarépa (esetleg fehérrépa)

-egy csokor petrezselyem

-egy doboz tejföl

-egy evõkanál liszt

-só, bors, citromlé

Elkészítés:

Elõször a zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk, feldaraboljuk a petrezselymet.

Egy közepes lábasban felhevítjük az olajat, a hagymát sûrû kevergetés mellett, kis lángon megpirítjuk (kb 4 perc alatt). Ezután beletesszük az összes zöldséget, és addig pirítjuk, amíg a gomba egy kis levet nem ereszt, majd felöntjük a vízzel és fûszerezzük a levesünket (só, bors, petrezselyem). Én beletettem egy fél szál fehérrépát is, de egészben, mert én nem szeretem, de ha belefõ íz íze, fel tudja dobni a levest. Miután teljesen megpuhultak a zöldségek, jöhet a sûrítés, azaz a tejfölbe belekeverjük a lisztet, ezt pedig beletesszük folyamatos kevergetés mellett a levesbe.

Aki dúsítani szeretné a levest, tehet bele egy kis tésztát, vagy virslit (elég a rántás elõtt), így sokkal laktatóbb lesz. Ízesíthetjük citromlével is.

Kellemes falatozást kívánok! :D

Elkészítési idõ: másfél óra

Ár: kb 600 Ft

Nehézség: könnyû

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... kuktakukac.blog.hu/2010/02/09/erdei_g...

sponsored links

Keres?s