Eperbanamisu

2008-04-22

sponsored links

Van még egy elmaradásom... epermisu.

Dorcy tette fel nekem egy vasárnap este és másnap el is készítettem.

Annyit változtattam rajta, hogy nem tettem bele fehér csokit, helyette kevés mézet, és tettem bele banánt is.

 

1) Cukros szirup elkészítése: Egy lábasba beletesszük a 100 g cukrot és a 2 dl vizet. Addig kevergetjük, amíg feloldódik a cukor. Egy nagyobb citrom lereszelt héját és frissen facsart levét hozzáöntjük.

 

2) Krém elkészítése: Az 1 dl tejszínt és 500 g mascarpone sajtot összekeverjük egy pici mézzel.

Hozzáadjuk a gyümölcsöket (közel 500 g eper és két banán). Dorcy összeturmixolta õket, mielött még a krémbe tette volna.

 

3) Rétegezés: A babapiskótákat belemerítjük a szirupba, majd egy réteget készítünk egy mély tálban. Bevonjuk a krémmel és szórhatunk rá vaniliát / fahéjat. Addig ismételjük, amíg van a krémbõl. Mind a 40 babapiskóta elfogyott.

 

4) Befejezés: A tetejére egy krém réteget teszünk és gyümölccsel díszítjük.

Az a jó, ha egy éjszakát pihentetjük, akkor érik össze jól, de pár óra mindenképpen kell neki a hûtõben.

 

 

 

eperbanamisu

Eperbanamisu

 

 

 


Folytats a blogon ... aprosef.freeblog.hu/archives/2008/04/...

sponsored links

Keres?s