Elfelejtett képek - Vegán palacsinta

2009-11-13

sponsored links

Továbbra is a régi képek között kutakodva jutott eszembe, hogy vegetáriánus barátaink is meglátogattak minket még júniusban, komoly kihívás elég állítva, ami az ebédet illeti: sem cukor, sem fehér liszt, sem hús, sem tojás, sem tej... Na, de akkor mit eszünk?

Õszintén szólva a fõételre már nem emlékszem, és kép sem készült róla, azonban a desszert nagyon is megmaradt emlékezetemben, mivel életemben elõször készítettem tudatosan vegán ételt, ráadásul hagyományos palacsintát már évek óta nem bírtam sütni (tizenévesen még dobáltam is, huszonévesen már mindig leragadt...), ezt viszont, az utolsó darabig én sütöttem meg.



Receptet innen vettem (bár már Merci is egy másik receptet vett alapul:), a recepten leginkább annyi módosítás történt, hogy teljes kiõrlésû búzalisztre cseréltem.

Vegán teljes kiõrlésû palacsinta
(serpenyõs és palacsinta vastagságtól függõen 12-15 db)

- 45 dkg teljes kiõrlésû liszt
- 1,5 l szóda
- 1 ek õrölt lenmag 2 ek vízben elkeverve
- 2 ek olaj
- késhegynyi sütõpor
- csipetnyi só

A száraz anyagokat összekeverjük, elõször az olajjal és a lenmagos vízzel, majd lassanként a szódával csomómentesre keverjük, például habverõvel.

Én egy fél óráig hagytam pihenni, illetõleg a lisztet megdagadni. A végén kicsit sûrûnek tûnt a tészta, így még egy kevés szódát öntöttem hozzá.

A serpenyõt elsõre kicsit alaposabban kiolajoztam (pláne magamhoz képest), késõbb kb. minden 8-10. palacsintávál egy fél kávéskanálnyi olajat csepegtettem az edénybe.

Nagyon gyorsan, és könnyen sül, könnyen feljön, és az elsõre meglepõ kinézet (már sütés elõtt barna a tészta, a liszt miatt) ellenére is nagyon finom, és nagyon ízletes.

Mi túróval és frissen fõzött málnalekvárral, majd vegyesen túrós-bodzalekváros töltelékkel ettük. Isteni volt, és percek alatt mind elfogyott.


Fogyasztási javaslat:)
mithrile.blogspot.com

Folytats a blogon ... mithrile.blogspot.com/2009/11/elfelej...

sponsored links

Keres?s