Egyszerû zöldségleves, gyorsan

2009-10-28

sponsored links

Lebetegedtem. Ilyenkor pedig semmi mást nem kívánok jobban, mint egy jó meleg, sûrû, zöldséges húslevest!
Most megmutatom nektek a saját verziómat.
Nem csak betegen finom!

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb répa
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 db zellerszár
  • 1/2 fej karfiol
  • 1 db kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db koktélparadicsom
  • 2 nagy sertés karaj csont
  • opciósan: 2 nagy krumpli
  • bors
  • víz

Elkészítési idõ: 90 perc
Tisztítsuk meg a zöldségeket. A répát, a zellert és a petrezselymet vágjuk 2-3 cm-es darabokra. A hagymát tisztítás után gerezdekre, a fokhagymát pedig csak tisztítsuk meg. A karfiol szirmokat alaposan mossuk meg és nagyobbakat törjük kisebb darabokra. A paradicsomhoz nem nyúlunk, csak a csumáját vágjuk ki, mert egészben megy a levesbe.

Egy nagy fazékban tegyünk fel 3 liter vizet fõni. Dobáljuk bele a zöldségeket, sózzuk borsozzuk, majd pedig a zsengébb zellerlevelekbõl is dobjunk bele egy kis marékkal. Nyugodtan tehetünk bele kevés petrezselyemzöldet is.
Ha a víz elkezd fõni a zöldségekkel, óvatosan tegyük bele a húsos csontokat, majd közepes lángon, néha meg-megkeverve fõzzük 1-1,5 órán át. Idõközönként a habot szedjük le a leves tetejérõl.

A hosszúkaraj egy régebbi sütésbõl maradt. Szépen lefejtettem a húsról és eltettem a fagyasztóba, hogy a késõbbiekben jó legyen egy leveshez.
Imádom a csirkehúslevest, de a sertés csontból - fõleg ha húsos - valahogy sokkal sûrûbb és finomabb levest lehet készíteni.
Nekem valahogy jobban ízlik. De az is igaz, hogy a dédnagymamám galamblevesét nem elõzi!

Akkor kész a leves, ha jó sûrû, a zöldségek puhák, de nem fõttek teljesen szét és a húslé gyönyörû, intenzív színû!

Levestészta nélkül tálaljuk!

***

Még több Hódítás, itt: www.aleksander.hu

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hoditasakonyhaban.blog.hu/2009/10/28/...

sponsored links

Keres?s