Egyszerû, zsályás pulykacomb

2009-11-28

sponsored links

Pénteken este néhány barátomnak sütöttem. Gondoltam, ha már Miskolcról és Debrecenbõl is ellátogattak hozzám, akkor megadom a módját és nem valami sablon hot-dogot készítek.
Körbenéztem a fagyasztóban és találtam egy méretes pulykacombot, bõröstõl, amit édesanyámtól kaptam - ki tudja már mikor!
Elbújt a hûtõben, valahol a fagyasztott csirke és marhahús között.
Megnéztem mi van még a hûtõben: volt egy kevés zöldség. Nagyszerû!
A recept ennyi is: hús, zöldség, tepsi és a fûszer, ami ebben az esetben zsálya!

A pulyka és a zsálya szereik egymást. Nem tudom, hogy a pulyka eszik-e zsályát, de azt tudom, hogy én eszem zsályás pulykát. Ezt javaslom nektek is!

Hozzávalók:

  • 1 kb pulykacomb
  • 2 db nagy paradicsom
  • 4 - 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis zacskó zöldségkeverék (mirelit) vagy: 1 szál póréhagyma, 1 konzerv mini répa, 1 nagyobb krumpli, 1 konzerv zöldbab)
  • bors
  • olívaolaj
  • zsálya
  • kakukkfû

Elkészítési idõ: 60 perc
A pulykacombot a bõrös részénél egy centi mélyen vágdossuk be. Sózzuk borsozzuk, a mélyedésekbe nyomkodjunk megtisztított fokhagymagerezdeket. Öntözzük meg kevés olívaolajjal, majd forgassuk meg egy maréknyi apróravágott friss zsályában és kakukkfûben.
Nem kell izgulni, ha nincs friss: tökéletesen megteszi a szárított fûszer is. Megközelítõleg 300.-ft a két zacskó, és nem is kell felhasználnunk az egészet!
Ha megforgattuk a zsálás-kakukkfüves fûszerkeverkben, jól dörzsöljük bele.

Tegyük egy tepsibe és dobáljuk mellé az apróra vágott zöldségeket!
(Ha mirelit - mert éppen az van otthon -, akkor csak öntsük melllé és rendezzük el).
A végén tegyük rá a félbevágott paradicsomokat.
Ha szemtelenek vagyunk, dobjunk rá egy nagy evõkanál (vagy 15 dkg) vajat is a tetejére. Gyönyörû szaftot ereszt majd!

Fedjük le alufóliával és 220 C-ra elõmelegített sütõben süssük 40 percig, utána vegyük le a fóliát és néhányszor meglocsolva süssük puhára-aranybarnára a húsunkat!

Vastagon szeletelve, a szépen megpuhult és megsült zöldségkörettel tálaljuk

***

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hoditasakonyhaban.blog.hu/2009/11/28/...

sponsored links

Keres?s