Egy éves a Kis Quiche

2010-01-03

sponsored links


Tavaly ilyenkor, a lencsézéssel kezdtem. A menü idén ugyanaz volt. Viszont a maradék karácsonyi sütemények mellé a hetek óta tartogatott birsalmával kipróbáltam egy hetekkel korábban kinézett desszertet.

(A fotót köszönöm a fotósnak. )

Évösszegzés nem lesz, a bejegyzések gyakorisága kb leképezi a hullámzást. Terveim szerint újabb receptposztok várhatóak, de nem ígérek és nem fogadkozom.

A sültbirshez a szirupot a birsalmasajt elõrelátóan lefagyasztott fõzõvizébõl és némi cukorból csináltam. Elég kevés lett, ezért sokszor fel kellett önteni vízzel sülés közben.
Az elsõ fél órában csak a kb fél liternyi sziruppal alufólia alatt pároltam, utána pedig vízzel mindig 1-2 cm-ig felöntve már fólia nélkül. Néha locsolgattam a sziruppal, mikor eszembe jutott, és olyankor pótoltam is a vizet. Legfinomabb a leve volt, de az egész nagyon ízlett.

És nem utolsó sorban: jó, hogy itt voltatok, jó volt veletek ismét.


Folytats a blogon ... kisquiche.blogspot.com/2010/01/egy-ev...

sponsored links

Keres?s