Egy kis kanálnyi ecet mérsékli a vércukorszintet

2009-12-14

sponsored links

Az ecet jótékony hatásával a természetgyógyászok és a néphagyomány már régóta tisztában van, de eddig tudományosan nem tudták alátámasztani a sejtést. A kutatók most azt találták, hogy az ecet az étkezés utáni hirtelen vércukorszint-emelkedést elõzi meg az által, hogy "fékezi" a cukor felszívódását elõsegítõ enzimet.
Az Amerikai Diabétesz Szövetség hivatalos lapjában (Diabetes Care) megjelent tanulmány kimutatta, hogy a rendszeresen ecetet fogyasztók körében az átlagnál 30 százalékkal kisebb mértékû volt az étkezés utáni vércukorszint-emelkedés, és ezáltal a betegek ún. glikémiás válaszreakciója is kiegyensúlyozottabb vált. (Miután szénhidráttartalmú ételt fogyasztunk, a vércukor (glükóz) szintjének az emelkedése, majd esése következik be. Ez a jelenség a glikémiás reakció.)


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/taplalkozas/~...

sponsored links

Keres?s