Egy aranyló finomság - sárgaborsó fõzelék

2010-02-01

sponsored links

Hideg van, és valahogy mostanában a krémleveseken, és a fõzelékeken kívül nem kívánok mást. (az ÉDESSÉG más ... azt mindig kívánom) :)

Sárgaborsó fõzeléket másodszor készítettem. Amikor kb. két hónapja elõször került aZuram elé, csak annyit kérdezett: "Miért nem szoktál ilyet gyakrabban?" Õ nem egy fõzelékfaló, így ezt igazi elismerésnek vettem :)

Készítettem hát ismét az Õ, és persze mindannyiunk kedvére :)

Hagymát olajon üvegesre pároltam, beleöntöttem az elõzõ este beáztatott sárgaborsómat (ha jól emlékszem 1/2 kg-s volt). Felöntöttem kb. kétszeres mennyiségû vízzel. Sóztam, dobtam bele két babérlevet, és két jókora fokhagymagerezdet is belenyomtam. Fedõ alatt puhára fõztem, kb. fél óra alatt. (Mivel nem akartam semmiképpen sem turmixolni, így nem is akartam túlságosan "szétfõzni".)
Amikor a sárgaborsót jónak találtam, készítettem egy rántást. Ezt érzésre készítettem, nem mértem sajnos semmit. Amikor szép zsemleszínû volt a rántásom, felöntöttem tejjel. És ezt a "keveréket" beleöntöttem a sárgaborsós fazékba. Jól összekevertem, öntöttem még hozzá tejet. (Nem akartam, hogy megálljon a kanál a fõzelékben, ezért hígabbra készítettem). Végül egy kiskanál ecetet is öntöttem hozzá.

Finom, krémes, szívet-lelket melengetõ fõzeléket kaptam :). Végül sajtos palacsintacsigákkal tálaltam :)

Folytats a blogon ... pusztakonyha.blogspot.com/2010/02/egy...

sponsored links

Keres?s