Dél-angliai sültcsirke

2010-01-27

sponsored links

Ez az étel sokkal finomabb combból, mint mellbõl, de ha valakinek olyan megátalkodott férje van, mint a húgomnak :-), aki csak csirkemellet eszik, akkor csinálhatjuk abból is, egész finom. Hátránya, hogy elõzõ este be kell áztatni sós tejbe, így nem egy spontán kaja, elõnye viszont, hogy az istenien ropogós fûszeres bunda alatt a hús nagyon szaftos és puha marad. Mostanában kerülöm a bõ olajban sütendõ dolgokat, de ez olyan, ami miatt néha (gyakran) kivételt teszek. A recept Nigellától való, köretnek én vajas zöldborsót csináltam hozzá, ha már egyszer Anglia.

Hozzávalók: 8 csirkecomb (esetleg mell), 1 l tej, 3 tojás, 15 dkg liszt, olaj a sütéshez, só cayenne bors (vagy õrült csili) bors, õrölt szerecsendió

A húst elõzõ este alaposan megsózott tejbe áztatjuk, és hûvös helyre félretesszük. A lisztbe a felsorolt fûszerekbõl egy-egy kávéskanállal keverünk. Másnap, sütés elõtt a combokat lecsepegtetjük, és elõször a fûszeres lisztbe hempergetjük, majd felvert tojásba, mártjuk, ezután újra a liszt következik, végül bõ forró olajban kisütjük. A végeredmény, ahogy írtam, egy belül szaftos és omlós, kívül pedig ropogós fûszeres sülthusi lesz. Nagyon ajánlom.




Folytats a blogon ... mennyeimignon.blogspot.com/2010/01/de...

sponsored links

Keres?s