Dz azaz Rafaello házilag

2010-01-21

sponsored links

Kérem szépen én utánanéztem, de a mi magyar nyelvünkben nincsen "dz" betûvel kezdõdõ szó, ezért úgy döntöttem, hogy ez lesz az a poszt, ahol bármit fõzhetek! :) Mai receptem egy nagyon könnyen elkészíthetõ édesség, a rafaello házi készítésû változata. Ma a munkahelyemen körbekínáltam a kollégákat, és büszkén mondhatom, nagy sikere lett!! Igaz nagyon féltem tõle, mert az eredeti valami istenien finom, és attól tartottam, nem fogja elérni azt a színvonalat, de tévedtem, szerencsére sokkal finomabb lett. Óóó, és persze töményebb. Nem tudom miért, de valahogy a fogyókúrás receptek nem kerülnek a kezeim közé...:D

Lássuk hát a receptet:

Hozzávalók:

-másfél dl víz

-12 púpozott evõkanál cukor

-27 dkg tejpor

-20 dkg kókuszreszelék

-10 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz

-mogyoró, mazsola, kesudió, pisztácia, stb. (én diákcsemegét vettem, ami egyrészt olcsó is volt, másrészt így az egyik felébe mazsolát, a másikba meg mogyorót tudtam tenni)

Elkészítés:

A vizet és a cukrot feltesszük egy nagyobb lábasban a tûzhelyre, és folyamatos kavargatás mellett addig melegítjük, amíg el nem olvad a cukor. Ezt hívjuk cukorszirupnak. Ezután levesszük a tûzrõl, és apránként belekeverjük a tejport. Fontos itt is a kavarás, mert könnyen becsomósodhat. Ha ez esetleg megtörténne, az sem olyan nagy baj, mert a kókuszreszelékkel együtt nem érzõdik a tejpor. A boltban sokat gondolkodtam rajta, hogy érdemes-e dupla áron márkásabb tejport venni, de végül összehasonlítva az összetevõit és a végeredményt, azt kell hogy mondjam, teljesen megfelel a Cora-s vagy egyéb olcsóbb márkatermék is.

Tehát miután benne van a kókuszreszelék is, az egészet beteszzük a hûtõbe, és körülbelül 2 óra múlva kivéve kis golyócskákat formázunk belõle. Közepébe tegyünk egy szem mogyorót, vagy bármilyen magot, forgassuk bele a kókuszba, és már el is készültünk! Hideg helyen tároljuk, mert könnyen elfolyósodhat! Kb. 30 darab lett belõle.

Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idõ: 3 óra

Ár: kb. 1000Ft

Nehézség: Könnyû

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... kuktakukac.blog.hu/2010/01/21/kokusz_...

sponsored links

Keres?s