Duplán burkolt kekszrudak

2009-01-12

sponsored links


Karácsonyra kaptam 4 szakácskönyvet, és szilveszterkor le is teszteltem ebbõl hármat. Ez a recept a Csokoládés finomságok aranykönyve-bõl való, annyi változtatással, hogy csökkentettem a keményítõ mennyiségét. Nekem az íze a vaníliás karikára emlékeztet, amit nagyon szeretek. Hamar elfogyott :)


Hozzávalók:
  • 300 g finomliszt
  • 10 dkg keményítõ
  • 360 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 ek vaníliaeszencia
  • csipet só
  • étcsokoládé
  • fehér csokoládé
A sütõt 180 fokra elõmelegítem, és kibélelek 2 tepsit sütõpapírral. A lisztet a sóval és a keményítõvel összekeverem egy nagy tálban. A vajat, porcukrot és vaníliaeszenciát egy másik edényben habos krémmé keverem. A krémet a lisztes keverékhez adom és összedolgozom. A nyomózsákba 1-1,5 cm-es csövet teszek és beletöltöm a tésztát. Rudakat nyomok az elõkészített tepsire 5 cm-es távolságokat hagyva. 10-12 percig sütöm, amíg pirulni kezd a széle. Amikor kihûltek olvasztott fehér és étcsokoládécsíkokat húzok rájuk, és hagyom megdermedni.
Bon appétit!

Folytats a blogon ... lagrandeepicerie.blogspot.com/2009/01...

sponsored links

Keres?s