Duplasajtos tortilla

2010-02-23

sponsored links

Mérsékelten kreatív módja a maradékok hasznosításának, bár még mindig meglepõdöm, hogy milyen kevesen használnak tortillát a hétköznapokban. Mintha az valami nagyon egzotikus, és nehezen elérhetõ dolog lenne, holott gyakorlatilag bárhol kapható. Én mindig tartok a fagyasztóban, fóliával elválasztva õket egymástól, így akár egyesével is kiolvasztható, arra a végsõ szituációra, ha a már-már üres hûtõ elõtt állva teljesen szétkínlódtuk magunkat a vacsorát illetõen. Ebbe aztán bármit beletehetünk, két kanál spagettiszószból, maradék sajtból, fél paprikából is szuperkultúrált vacsora készíthetõ.


Borozós estéhez tízbõl nyolcan mogyorót, kisperecet, max. sajtkockákat tesznek az asztalra. Ez itt egy borkorcsolyaként nagyon jól bevált tortilla tekercs, ami kb.6 perc alatt van kész, és mégis azt a látszatot kelti, hogy vendégvárásból tökprofik vagyunk. :)


Nem írom most itt le azt a totál elcsépelt mondatot, hogy ez csak egy variáció és bízzuk a fantáziánkra a dolgot, bármi más töltelékkel is mûködik. Pedig de.

Hozzávalók: 4fõ 1 csomag tortilla, 30 dkg natúr krémsajt, 3 marék rukkola, 2 csomag metélõhagyma, 15 dkg sajt, 15 dkg fekete erdei sonka, só bors

A krémsajtot egy tálban jól kikeverjük tetszés szerinti sóval és borssal, hozzátesszük a kicsire vágott zöldségeket. A hajszálvékony csíkokra vágott sonkát egy kicsit megpirítjuk, ez is mehet bele. Egy forró teflon serpenyõben a tortilla egyik oldalát megmelegítjük, majd megfordítjuk, megszórjuk reszelt sajttal, és mikor kezd kicsit olvadozni, jó is. Rákenjük a krémsajtos masszát, feltekerjük és voilá. Percek alatt elfogy.


Folytats a blogon ... mennyeimignon.blogspot.com/2010/02/du...

sponsored links

Keres?s