Dulce de leche avagy karamellkrém

2010-02-06

sponsored links

Dulce de leche nem más, mint egy isteni finom "karamell" krém. Azért idézõjeles a karamell szó, mert nem közvetlenül cukorból készül, hanem sürített tejbõl (kondenzált tejbõl). Elkészítése pofonegyszerû, bár kissé idõigényes: cirka 1,5-2 óra. Cserébe felhasználhatjuk palacsinta töltelékként, sütemények dekorálására és ízesítésére, karamellás tej alapként, fagylaltöntetként, fellazíthatjuk egy kis tejszínhabbal tortakrémnek, de csurgathatjuk kávéra is vagy bekanalazhatjuk csak úgy magában (ez persze rémségesen hízlaló és bûnös dolog lenne).




Hozzávalók egy kis befõttesüvegnyi krémhez:

3 tubus cukrozott, sürített tej
1 kis (nem mûanyag fülü) lábos
1 magasabb falú tepsi
némi víz
1,5-2 óra "sütési idõ"


Elkészítés:


1. A tubusok tartalmát a kis lábosba nyomjuk.

2. A sütõt elõmelegítjük 220°C-ra. A lábost a tepsibe állítjuk, és annyi vizet öntünk köré, hogy a lábos feléig érjen, majd a lábost alufóliával alaposan letakarjuk.

3. Sütõbe toljuk és 1,5-2 óra alatt aranybarnára és sûrûre sütjük/fõzzük. Kb. fél óránként átkavarjuk. Ha kihült, fogyaszthatjuk.

/Forrás: Stahl magazin 2009. karácsonyi különszáma/

Folytats a blogon ... macsfalatok.blogspot.com/2010/02/dulc...

sponsored links

Keres?s