dr. Merényi Imre mezõgazdasági szakmérnök az MR1-Kossuth Rádión

2009-01-29

sponsored links

Tegnap Pécs belvárosában autóztam két óra környékén és hogy meglegyen a napi válság adagom meghallgattam a Kossuthon a híreket. (Mellékesen a hírcsatornákon keresztül lehet a legjobban beszippantani a világ sok hülyeségét, meg a válsághangulatot - mindegy hogy politikai vagy gazdasági -, ezért nem tartunk otthon tévét 6 éve. Bocs, ez offtopic)

A hírek végén volt számomra a legfontosabb rész: milyen idõjárás várható? Közben haladtam úticélom felé és a közlekedésre koncentráltam, amikor a háttérduruzsból a fülemnek kellemes szavakra figyeltem fel: tejtermelés, sajtkészítés meg hasonlók. Elkezdtem odafigyelni és történelmi emlékekkel fûszerezett történetet hallottam dr. Merényi Imre szájából. 

A fél órás beszélgetést akkor nem tudtam végighallgatni, de -milyen jó a XXI. század! - az elõbb végighallgattam a netrõl. Élveztem a mûsort, mert annak ellenére, hogy kõkemény szakember úgy tud beszélni a szakmai dolgokról, hogy az is megérti, aki életében csak tejes zacskót látott. Nekem is szolgált újdonsággal: elmondta pl., hogy a tejfehérje felszívódásához legalább 2 % tejzsír kell jelen legyen. Boltos ismerõseim mesélték, hogy már évek óta egyre többen az alacsonyabb zsírtartalmú tejet keresik, nem is annyira a karcsúság megõrzése céljából, hanem mert pár forinttal az olcsóbb. Õk vajon tudnak-e errõl? Nem akarok most élettani fejtegetésbe bocsátkozni, fõleg mert totál laikus vagyok ezen a téren. Mint gyakorló családfõ azt azonban már régóta látom,hogy a táplálkozási szokásaink, a bekajált élelmiszer minõsége és a különbözõ gyermekkori allergiák meg hasonló nyavalyák milyen arányban állnak egymással.

A többit hallgasd meg a Kossuthról, a lapon kattints a 14.05-re! Link itt.

A meghallgatáshoz szükség van real media playerre, ha nincs a gépeden innen letöltheted.

Ma este 11 kor megismétlik a beszélgetést rádióban, ha frissen követed a kecskesajt.blog híreit akkor szélessáv hiányában is meghallgathatod.

Más: többen érdeklõdtek teljesen kezdõk részére tanácsok után: hogyan készítem a sajtjaimat, honnan szerzek be pl.oltót, mennyit használok belõle stb. Próbálok könnyíteni a helyzeten avval, hogy néhány napon belül néhány bejegyzésben megpróbálom egy helyre összerakni azokat az infókat, amik egy sikeres induláshoz kellenek.

Maradj vonalban!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... kecskesajt.blog.hu/2009/01/29/merenyi...

sponsored links

Keres?s