dr. Merényi Imre mezõgazdasági szakmérnök az MR1-Kossuth Rádión
sponsored links
Tegnap Pécs belvárosában autóztam két óra környékén és hogy meglegyen a napi válság adagom meghallgattam a Kossuthon a híreket. (Mellékesen a hírcsatornákon keresztül lehet a legjobban beszippantani a világ sok hülyeségét, meg a válsághangulatot - mindegy hogy politikai vagy gazdasági -, ezért nem tartunk otthon tévét 6 éve. Bocs, ez offtopic)
A hírek végén volt számomra a legfontosabb rész: milyen idõjárás várható? Közben haladtam úticélom felé és a közlekedésre koncentráltam, amikor a háttérduruzsból a fülemnek kellemes szavakra figyeltem fel: tejtermelés, sajtkészítés meg hasonlók. Elkezdtem odafigyelni és történelmi emlékekkel fûszerezett történetet hallottam dr. Merényi Imre szájából.
A fél órás beszélgetést akkor nem tudtam végighallgatni, de -milyen jó a XXI. század! - az elõbb végighallgattam a netrõl. Élveztem a mûsort, mert annak ellenére, hogy kõkemény szakember úgy tud beszélni a szakmai dolgokról, hogy az is megérti, aki életében csak tejes zacskót látott. Nekem is szolgált újdonsággal: elmondta pl., hogy a tejfehérje felszívódásához legalább 2 % tejzsír kell jelen legyen. Boltos ismerõseim mesélték, hogy már évek óta egyre többen az alacsonyabb zsírtartalmú tejet keresik, nem is annyira a karcsúság megõrzése céljából, hanem mert pár forinttal az olcsóbb. Õk vajon tudnak-e errõl? Nem akarok most élettani fejtegetésbe bocsátkozni, fõleg mert totál laikus vagyok ezen a téren. Mint gyakorló családfõ azt azonban már régóta látom,hogy a táplálkozási szokásaink, a bekajált élelmiszer minõsége és a különbözõ gyermekkori allergiák meg hasonló nyavalyák milyen arányban állnak egymással.
A többit hallgasd meg a Kossuthról, a lapon kattints a 14.05-re! Link itt.
A meghallgatáshoz szükség van real media playerre, ha nincs a gépeden innen letöltheted.
Ma este 11 kor megismétlik a beszélgetést rádióban, ha frissen követed a kecskesajt.blog híreit akkor szélessáv hiányában is meghallgathatod.
Más: többen érdeklõdtek teljesen kezdõk részére tanácsok után: hogyan készítem a sajtjaimat, honnan szerzek be pl.oltót, mennyit használok belõle stb. Próbálok könnyíteni a helyzeten avval, hogy néhány napon belül néhány bejegyzésben megpróbálom egy helyre összerakni azokat az infókat, amik egy sikeres induláshoz kellenek.
Maradj vonalban!