Diós zellerfasírt

2010-03-23

sponsored links




Van, hogy valami egyszerûre, valami hagyományosra vágyunk. Ilyen alkalmakkor gyakran fõzök valamilyen fõzeléket. A kedvencem a krumplifõzelék és a kelkáposzta fõzelék. Nekem tökéletesen megfelel kenyérrel, nem hiányzik semmilyen feltét hozzá, de a fiúk már nem így vannak vele. Ilyenkor mindig meghallgatom, hogy régen milyen jó volt a pörkölt, a sült virsli, a rántott párizsi és úgy megennének egy kis fasírtot hozzá. Utóbbival néha-néha meg is lepem õket, de az esetek többségében inkább keresek valamilyen egészségesebbet.
Most ezt találtam:



Hozzávalók:

30 dkg reszelt zeller
30 dkg darált dió
30 dkg zabliszt
1 póréhagyma
1 cs petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma
himalaya só
pirospaprika
õrölt feketebors
3 dl víz

A póréhagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomtam, a petrezselymet felaprítottam. Az összes hozzávalót összekevertem egy tálban, fél órát hagytam pihenni, majd vizes kézzel gombócokat formáltam belõle és lelapítva, sütõpapíros sütõlemezre raktam õket. Meglocsoltam olívaolajjal és 180 C-ra elõmelegített sütõben 20 percig sütöttem õket. Nekem egy kicsit száraz lett, legközelebb teszek egy kis olajat a masszába is. Egyébként langyosan és másnap sokkal finomabb, mert az ízek jól összeérnek. Mi kelkáposztafõzelékkel ettük.



Eredeti recept a Reformkonyha címû kiadványból származik.



Folytats a blogon ... benzsi.blogspot.com/2010/03/dios-zell...

sponsored links

Keres?s